Известие

Collapse
No announcement yet.

Скърца заден ляв амортисиор ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Скърца заден ляв амортисиор ...

Здравейте колеги От 2 дена ми се появи едно гадно дразнещо скърцане на гума от задно ляво колело... оказа се,че скърцането идва от амортисьора. ?!??! някакви идей,защо се е появило това скрибуцане дразнещо ? Като се движа по пътя съм като някой Жигулка? скръц скръц Амортисьора като го натисна на ръка после си се връща бавничко. Мисля, че е здрав.
    ex. Alfa Romeo GTV 2.0 TS 110kW 98' LUSSO The SiLver BuLLeT

Не е амортисьор, тампони на носачи е. Лятото минах по тоя път, голямо скърцане беше и при мен, сменяй ги с унибал от екстрийм. За по сигурно пак провери в някой сервиз, но поради факта, че са доста на брой трудно се установява от къде точно е скърцането, аз за по сигурно смених всичко, макар,че знаех точно кой тампон скърцаше.
    Last edited by Доко; d.m.y г., 19:05.

Comment

Определено е тампон,на алфичката са ми здрави ама на другата кола сменях.Майстора се счупи да мрънка,не знам при алфите дали лесно се сменя,гледай да не отидеш при скъпчии да те оръсат за "труд"

Comment

Споменах,че е амортисьор 10000% свалях го днес и като натискам и клатя колата не скърца нищо всички тампони са ми здрави ! Амортисьора го свалях и като го свия на ръка скръцва. Оставих без амортисиор като я клатя нищо не скърца сложих го и пак почна.

Comment

Първоначално публикувано от Jorkkoo Покажи съобщение
          Споменах,че е амортисьор 10000%
          Ми що питаш тогава, купи си един амортисьор и си го смени.

Comment

Първоначално публикувано от Magiosnika Покажи съобщение
            Ми що питаш тогава, купи си един амортисьор и си го смени.
            Интересува ме каква може да е причината да скърца ? Амортисиора е газов и е здрав.

И колега по един не се сменят сменят се 2 едновременно били те предни или задни.
            Last edited by Jorkkoo; d.m.y г., 00:57.

Comment

Интересува ме каква може да е причината да скърца ? Амортисиора е газов и е здрав.

И колега по един не се сменят сменят се 2 едновременно били те предни или задни.
              да и аз като теб когато правя нещо или го правя както трябва или не го правя Амартисъора е здрав казваш.Ми тогава що скърца?Или не е здрав или не е той проблема Аз мисля,че проблема са тампони по окачването,но ти твърдиш,че не са.Скърцането е характерно точно за тях,все едно звук от стара дървена врата,не смазана,такова скърцане нали?Аз не съм монтъор,не съм ти видял колата,но така както го описваш според мен са тампони.

Comment

Абе човека каза, че е свалил амортисьора и като го натисне - скърца. А без него колата не скърца.
                Защо продължаваш да го убеждаваш, че не е амортисьора?
                Alfa Romeo 166 3.0 V6
                Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Скърца още докато седна в колата и докато се движа при най-малка неравност... просто самия ход на амортисиора скърца. Иначе возията на колата си е както преди. Знам как вози кола с изпуснали амортисиори дори съм карал такава с 3 изпуснали... няма вкарване в пътя все едно си на батут подскача из целия път.

Някакви мнения от добре запознати колеги с амортисьори,че на мен не ми идва на ума защо скърца пустия ми ХамУртисьор?

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                    Абе човека каза, че е свалил амортисьора и като го натисне - скърца. А без него колата не скърца.
                    Защо продължаваш да го убеждаваш, че не е амортисьора?
                    Щото си е променил поста,в началото обясняваше само за скърцането отзад или аз така съм го разбрал.А като е амортисоира и го знае,сменя ги и няма да скърца.Скърца за смяна сигурно де да знам защо

Comment

Ъп Някакви нови мнения от някой сблъскал се със същото препядствие, било то и с друга кола ?

Comment

При мене почна да скърца като мърдам волана ,от какво е някои знае ли ?

Comment

Може да е от кормилна рейка, каре или хидравличната помпа но само предполагам!
                          Ex ALFA 145 JUNIOR 1.4.16V T.SPARK SeXy Line
                          FIAT STILO ABARTH 2.4L 20V 171HP+
                          sigpic

Comment

Ъп Някакви нови мнения от някой сблъскал се със същото препядствие, било то и с друга кола ?
                            Мисля, че освен да го/ги смениш няма какво да направиш...
                            Имах подобен проблем на Пунто - имаше потропване отзад. Свалих амортисьорите - не са изпуснали, но имаха луфт в самото стебло и там чукаше.
                            Съответно проблема се реши с нови.
                            Успех.
                            Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                            Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Working...
                            X